St.Lucia, Pulau Romatis

24 December 2018 De'Xandra Uncategorized

St Lucia dikenali sebagai salah satu ibu kota bulan madu dunia, dan bahkan dari udara sangat mudah untuk melihat mengapa: Tidak seperti profil yang agak rendah yang ditawarkan oleh banyak pulau Caribbean, St. Lucia seolah-olah sampai ke langit, pantai-pantainya dijaga oleh dua lubang vulkanik yang dahulunya dikenali sebagai Petit Peton dan Gros Peton. St. Lucia juga menawarkan beberapa restoran romantis di mana landskap bersaing untuk perhatian anda, seperti Palang Merah kontinental di Fox Grove Inn di pantai timur pulau itu. Pilihan tempat makan berbeza-beza di seluruh pulau, termasuk restoran Tandoori, Cina, Itali dan Nuevo Caribbean, serta restoran tempatan yang sederhana yang menyajikan makanan St. Lucian segar dalam gaya luar bandar.

Selanjutnya, Salah satu destinasi pelancongan adalah Ladera, sebuah bandar berhampiran Soufrière yang terletak di hujung selatan pulau Caribbean St Lucia. Untuk sampai ke Ladera Resort, ternyata ia mengambil masa kira-kira 40 minit dengan kereta dari Lapangan Terbang Antarabangsa Hewanorra, dan 90 minit dari Lapangan Terbang George F.L Charles (lapangan terbang yang menampung penerbangan antar pulau). Ladera sendiri juga menyediakan perkhidmatan ulang-alik dari lapangan terbang. Ladera Resort menawarkan pemandangan yang sangat indah. Malah mengesan seni bina di mana ia sangat unik! Di sini terdapat 9 vila dan 23 suite, dengan setiap bilik dirawat dengan pemandangan yang menakjubkan. Terutama jika ia bukan pemandangan laut Caribbean! Atmosfera sangat cantik dan tenang, dengan pelbagai perhiasan kayu, rotan, batu, dan dilengkapi perabot Perancis dari abad ke-19, dan pelbagai pameran yang dibuat oleh seniman tempatan.

Selain itu, terletak di antara Pergunungan Piton, Sugar Beach, dengan pasir seperti kristal yang indah, adalah salah satu pantai yang paling menakjubkan di St Lucia di mana anda boleh berehat dan menghargai keindahan laut Caribbean dengan gunung di setiap sisi untuk membingkai pemandangan. Sugar Beach adalah beberapa kilometer di selatan Soufrière di Pantai Barat pulau itu. Sebahagian pantai dikuasai Sugar Beach Resort, tetapi bahagian utara pantai dibuka kepada orang ramai dan boleh diakses melalui Viceroy Resort.

Anda mahu ke St.Lucia? Jangan lupa untuk selitkan wangian keperibadian anda semestinya De’Xandra ke dalam tas tangan ‘carry-on’ anda! Saiznya yang kecil membolehkan ia dibawa naik ke pesawat supaya anda boleh semburkan wangian kegemaran anda bila-bila masa. Untuk menyempurnakan lagi percutian anda apa kata dapatkan DX Love Story dan DX Lamela sambil melayari keindahan pantai bersama yang tersayang. Tentunya memberi mood ceria dan gembira kepada siapa saja yang memakainya!