Paris, Kota Romantis

24 December 2018 De'Xandra Uncategorized

Menara Eiffel atau La Tour Eiffel merupakan menara yang menjadi ikon kota Paris. Menara ini berada di taman Champ de Mars, Paris, Perancis, dan merupakan salah satu landmark paling terkenal di dunia yang menjadi destinasi utama para pelancong. Jika berkunjung ke Menara Eiffel tidak seronok kalau tidak naik ke atas dan melihat panorama Paris dari sana. Lebih mengagumkan lagi jika naik menara Eiffel pada malam hari sambil melihat kelipan lampu kota Paris yang sangat cantik.

Selain itu, Museum Louvre atau Musée du Louvre, adalah bekas istana kerajaan Perancis yang sekarang menjadi salah satu museum terbesar di dunia dan sekaligus museum paling terkenal di Paris. Museum ini menjadi museum yang paling banyak dikunjungi di dunia, dengan kunjungan lebih dari 8 juta orang per tahun. Louvre Museum berisi lebih dari 380 ribu objek pameran dan memajang lebih dari 35 ribu karya seni. Yang menjadi primadona tentu saja adalah lukisan Mona Lisa karya Leonardo da Vinci yang seolah sudah menjadi ikon Museum Louvre.

Di samping itu, Arc de Triomphe atau Gerbang Kemenangan adalah monumen di tengah Place de l’Étoile, bertujuan untuk merayakan kemenangan Perancis dan menghormati semua yang gugur dalam pertempuran. Ini adalah salah satu monumen terpopuler di Paris dan merupakan salah satu gapura terbesar dalam sejarah. Selain itu, gapura yang dibangun ini untuk memperingati kemenangan Napoleon. Gapura ini terletak di tengah bundaran Place Charles de Gaulle, di ujung barat jalan Champs-Élysées, Paris, Perancis.

Andai anda merancang untuk bercuti ke Paris, jangan lupa selitkan wangian De’Xandra ke dalam tas tangan ‘carry-on’ anda! Saiznya yang kecil membolehkan ia dibawa naik ke pesawat supaya anda boleh semburkan wangian kegemaran anda bila-bila masa. Untuk mendapat fell romantis di Kota Paris, apa kata dapatkan DX Pure Midnight dan DX Lamela yang beraroma manis dan menyenangkan si pemakai. Tentunya memberi mood ceria dan gembira kepada siapa saja yang memakainya!