Hai, saya Sharifah Ngadiron a.k.a Kak Iffah

Saya Stokis Sah De'Xandra Cheras, KL

Nak Akak Guide Awak Jana Pendapatan dengan Jenama Wangian Paling Dipercayai Rakyat Malaysia ?

Sedikit tentang akak...

Akak bermula dengan De'Xandra pada 6 tahun yang lepas iaitu pada tahun 2015 bersama suami akak iaitu Abang Sham . Waktu itu, kami bermula sebagai Dropship dengan yuran pendaftaran RM150 .

Sebelum berniaga sepenuh masa, akak merupakan surirumah manakala Abang Sham bekerja sebagai juruteknik di CTRM Melaka .

Walaubagaimanapun oleh kerana kami berdua minat berniaga, Abang Sham berhenti menjadi juruteknik dan kami sama-sama berniaga seperti kedai makan, servis menjahit dan sebagainya .

Namun, berniaga bukan perkara yang mudah . Perniagaan yang akak dan Abang Sham usahakan banyak yang gagal . Kehidupan kami sekeluarga sangat-sangat sukar pada waktu itu .

Tapi syukur kerana kami bertemu dengan De'Xandra dan Alhamdulillah dalam tak sedar kini Akak dan Abang Sham dah bersama De'Xandra hampir 7 tahun .

Pada akak, De'Xandra ibarat sebuah keluarga .

Akak sangat kagum dengan semangat Founder De'Xandra itu sendiri iaitu Puan Ernayanee Nur . Puan Erna memiliki visi dan misi yang jelas dalam menaikkan jenama De'Xandra .

Selain daripada personaliti Puan Erna yang sangat memberi inspirasi, wangian yang dihasilkan oleh De'Xandra juga sangat berkualiti . Ini membuatkan wangian De'Xandra sentiasa mendapat permintaan yang tinggi dalam kalangan pengguna .

Tidak lama sebagai agen, pada tahun 2017 Akak dan Abang Sham telah dilantik secara rasmi sebagai Stokis De'Xandra di Cheras, Kuala Lumpur . Selama menjadi stokis, akak telah melatih lebih 1000 Agen dan Dropship di bawah team akak .

Tidak mudah cepat selesa, Akak dan Abang Sham sentiasa topup ilmu perniagaan dari segi pemasaran, pengurusan dan sebagainya . Akak percaya ilmu sangat penting dalam perniagaan . Ilmu yang akan dapat, akak akan share dengan team akak supaya mereka juga dapat aplikasikan dalam perniagaan mereka .

Alhamdulillah, dengan izin Allah juga Akak dan Abang Sham telah membuka Outlet De'Xandra sendiri yang terletak di Pandan Prima Cheras . Akak juga telah berpeluang untuk berkongsi rezeki dengan mengambil beberapa staff untuk membantu dalam operasi outlet ini .

Kenapa Akak Pilih De'Xandra ?

8 Sebab UTAMA Akak Memilih Untuk Berniaga melalui Jenama De'Xandra

01

Marketing Tools disediakan

02

Produk yang berkualiti dan pelbagai jenis

03

Margin keuntungan yang besar

04

Jenama yang dipercayai ramai

05

Culture yang best dalam syarikat

06

Kelas setiap minggu bersama HQ

07

Leader yang fokus kepada result

08

Visi & Misi syarikat yang jelas

Pencapaian Akak dalam De'Xandra

Dari 2015 hingga sekarang

Rekod Jualan Tertinggi

Yang pernah Akak Capai dalam tempoh 6 tahun berniaga dengan De'Xandra

RM 0 Juta
2016

Jumlah Jualan Sepanjang 2020

Daripada Bulan Januari sehingga Disember

RM23,989

Januari

RM23,989

Februari

RM23,989

Mac

RM23,989

April

RM23,989

Mei

RM23,989

Jun

RM23,989

Julai

RM23,989

Ogos

RM23,989

September

RM23,989

Oktober

RM23,989

November

RM23,989

Disember

Antara Team Akak Yang Dah Berjaya

Ada yang capai jualan sehingga RM50,000 sebulan !

Sebelum berhenti kerja dan berniaga sepenuh masa, beliau yang lebih mesra dengan panggilan Kak Kin adalah merupakan salah seorang pegawai berjawatan tinggi salah sebuah ibu pejabat bank di Kuala Lumpur.

Namun akibat cinta dengan perjuangan bersama Dexandra telah melebihi keseronokan bekerja dalam bidang yang diminati lebih 15 tahun itu, telah menyebabkan beliau mengambil keputusan untuk berhenti kerja melepaskan jawatan bergaji tetap sebanyak 5 angka sebulan itu.

Hari ini, kehidupan beliau lebih sibuk dari berbanding kerja 9-5 dahulu. Namun kesibukan itu berbaloi apabila hasilnya beliau telah berjaya mencapai jualan lebih RM 1 juta setahun sebaagi stokis Dexandra.

Hari ini Kak Kin sedang membimbing seorang ejen dibawah Kak Kin untuk di upgrade menjadi stokis. Inilah puncak kebahagian dalam berniaga, apabila kita dapat menjadi orang lain lebih berjaya dari kita. "

Norashikeen Mustafa

Rawaida merupakan seorang jurutera sebelum beliau membuat keputusan untuk berniaga sepenuh masa bersama Dexandra. Walaupun bukan keputusan yang mudah untuk berhenti kerja bergaji tetap untuk seseorang yang telah mempunyai anak-anak yang masih kecil, namun kini semuanya menjadi manis apabila hari ni beliau telah berjaya membuka dan mengurus 8 buah kiosk di Kelantan, Kedah & Pulau Pinang.

Berkat kesabaran dan kesungguhan, beliau telah berjaya mencapai jualan lebih RM 1 juta setahun dan telah berjaya juga melahirkan seorang anak stokis dari bimbingan beliau. Inilah bukti bahawa perniagaan Dexandra ini bukan sekadar mengejar wang ringgit. Kami sebenarnya bersungguh-sungguh ingin menjadikan orang lain berjaya, bebas kewangan dan masa.

Rawaida Daud

Kisah perjalanan perniagaan Siti Khadijah, atau lebih mesra dengan panggilan Kak Siti ini tidak bermula dengan indah. Namun berkat kesungguhan dan semangat ingin berjaya akhirnya membuahkan hasil walaupun sebelum ini hanya seorang suri rumah.

Bayangkan Kak Siti bermula seorang diri tanpa bantuan suami dan dalam masa yang sama terpaksa menguruskan seorang anak lelaki yang istimewa, namun itu semua bukan alasan untuk mengalah.

Namun suami dan anak-anaklah jugalah yang menjadi penguat semangat untuk Kak Siti berjaya bersama Dexandra. Hari ini, suami Kak Siti telah berhenti kerja sebagai jurutera syarikat minyak dan gas dengan gaji 5 angka, demi untuk turut sama membantu Kak Siti secara sepenuh masa.

Alhamdulillah, Kak Siti telah berjaya mencapai jualan lebih RM 1 juta setahun bersama Dexandra dan juga telah melahirkan seorang anak stokis.

Muhammad Faiz
ID Reseller : A098

Nak Akak Guide A-Z dalam bisnes De'Xandra?

Hubungi akak sekarang melalui aplikasi Whatsapp