Macamana nak jual perfume De’Xandra kalau tak dapat bau ek?

18 September 2018 Izzati Hassan Tips


Pada dropship yang baru masuk haritu, mesti tertanya-tanya benda ni kan. Macamana Dexandra boleh jual sampai juta-juta walaupun dalam fb je dulu? FB boleh bau ke? Ha…ni dia tips nya untuk korang, semoga berguna!

1. Nyatakan jenis bau tu. Perfume floral ke, Woody ke, Fresh ke, Fruity ke, sebab kalau bau betul-betul, setiap perfume ni ada kumpulan dia yang tersendiri. Nak tahu lebih lanjut join la kelas Know Your Perfume kitorang! Hehe

2. Describe bau tu kepada kawan-kawan. Ceritakan supaya dia terbayang-bayang baunya. Contoh, Olivia rasa macam tengah bersiar-siar dalam taman bunga yang cantik!

3. Gambarkan jenis orang yang sesuai pakai. Pewangi mesti sepadan dengan personaliti orangnya. Contohnya Mercy bau dia sesuai untuk gadis-gadis yang ceria dan jiwa muda.

4. Bagitau masa sesuai untuk pakai pewangi ni. Ada pewangi sesuai siang, ada sesuai malam. Ada juga lebih elok dengan pakaian formal, ada yang lebih santai. Kadang-kadang ada pelanggan yang suka fikir praktikal macam ni.

Insyaallah dengan tips-tips ini korang dapat closing sale secara mudah walaupun tak face-to-face. Paling best kalau korang ada set tester De’Xandra, boleh buat rujukan sambil consulting. Nak buat jualan style COD pun lagi senang.

Oh ya, ada lagi tak kawan-kawan yang masih berminat nak join dropship bawah De’Xandra? Jom la, tawaran RM30 tu masih dibuka tau. Lagi ramai lagi syok kan menjual. Jadi kalau ada kawan yang berminat tu sampaikanlah kat diorang, nak join senang je. Contact mana-mana stokis/reseller berdekatan korang untuk mendaftar ya!