Salam perkenalan !

Hai, nama saya Hana Ismail. Fragrance Director De'Xandra kawasan Pontian, Johor.

Saya telah membantu lebih 3,500 individu untuk meningkatkan keyakinan dan penampilan diri menggunakan wangian De'Xandra yang tulen dan berkualiti .

Selain itu, saya juga telah melatih lebih 300 usahawan wangian De'Xandra menjana pendapatan RM1000 - RM3000 setiap bulan .

Nak Saya Bantu Jana Pendapatan Dengan Minyak Wangi Paling Di Percayai Rakyat Malaysia?

Sebelum itu...

Sedikit Tentang Saya

Sebelum bersama Dexandra, saya merupakan seorang kerani yang menjalankan biz online di rumah tanpa mentor & ilmu. Sekadar buat biz untuk memenuhi kehendak peribadi dan belanja harian. Pada 2013, saya search 'dropship' di google dan dipertemukan di website Oshien2u. 

Waktu tu saya daftar dropship secara Percuma dan sepanjang bergelar dropship, saya tidak pernah membuat sebarang jualan kerana tidak ada ilmu tentang minyak wangi. Saya fokus pada kerja dan biz sampingan lain (ejen handbag). Sepanjang 2013-2014 saya cuma menjadi cctv dan memerhati kejayaan orang lain dalam team Oshien2u. 

Saya terinspirasi dengan kejayaan mereka yang membuat jualan sehingga 5 angka sebulan. Saya mula menjadikan Puan Erna sebagai idola kerana kepimpinannya dalam team Oshien2u. Pada awal tahun 2015, saya berhenti kerja dan terbaca di dalam grup team yang Puan Erna mengumumkan untuk mengeluarkan produk sendiri. 

Saya rasa terpanggil untuk serah diri bersama dengannya memandangkan baru berhenti kerja. Saya perlukan Mentor untuk bimbing saya dalam biz dan leadership memandangkan ketika bergelar ejen handbag, saya sudah mempunyai beberapa orang team.

Awal Mac 2015, setelah Puan Erna membuka peluang pencaria ejen Dexandra, saya berusaha untuk berdaftar sebagai ejen Dexandra dengan bermodalkan RM1060 hasil pinjaman dari adik angkat.

Kekuatan Berniaga Dengan De'Xandra

De'Xandra ini kuat kerana adanya founder yang sangat-sangat luar biasa.De'Xandra gah berdiri kerana adanya tulang belakang yang sangat hebat, menjadi inspirisi banyak founder-founder biz lain di luar sana. 

Saya mula follow Puan Erna di fesbuk selepas menjadi dropship beliau. Waktu tu saya nampak beliau sebagai seorang leader yang bersungguh-sungguh. Saya duplicate cara beliau recruit team Oshien2u ke team handbag saya. #dropshiphana2u

Saya percaya yang Puan Erna mampu bimbing saya untuk memperbaiki biz saya hingga tercapai kebebasan wang, hutang dan masa malah saya serah diri untuk beliau membentuk saya menjadi surirumah yang berjaya.

Beliau seorang yang humble, penyayang dan kisah hidup jatuh bangun beliau yang selalu dikongsikan hamoir sama seperti yang pernah saya lalui.

Perjalanan Saya Bersama De'Xandra

Sebagai seorang yang bukan pencinta minyak wangi asalnya, amat sukar untuk saya kenal bau dan jenis wangian. Namun saya tidak menjadikan ia alasan. Setiap hari saya akan belajar mengenai notes wangian di sebuah website dan tulis satu persatu di buku sehingga terciptanya katalog pertama De'Xandra dan terjual lebih kurang 18 ribu naskhah.

Team Dexhana2u mula wujud selepas saya menyertai sebuah program usahawan di bawah kerajaan Negeri Johor. Ramai kenalan dari program tersebut daftar sebagai ejen dan dropship. Setelah dilantik sebagai stokis yang pertama di Johor, team mula bertambah sehingga hampir setiap daerah di Johor ada wakil dari team kami.

Alhamdulillah, pada Ogos 2015, Hana Ismail dilantik sebagai Stokis Dexandra Pertama Johor. Pada tahun 2022, ini adalah tahun ke 7 bersama Dexandra.

Setahun selepas dilantik Director, pada Jun 2016 kami mula berpindah untuk beroperasi ke kedai. Memandangkan team semakin ramai dan ruang di rumah tidak sesuai untuk aktiviti perniagaan. Alhamdulillah, outlet dibuka 200% modal dari keuntungan berniaga De'Xandra. Kini De'Xandra Outlet Dexhana2u masuk tahun ke 6 tahun beroperasi di Tambak Pontian, Johor.

Kenapa Saya Memilih Meniaga Produk De'Xandra?

Di saat banyak peluang dan ruang untuk menerokai pelbagai bisnes lain, saya terus setia bersama De'Xandra sehingga kehari ini kerana....

01

Brand yang sangat terkenal dari ditubuhkan sehingga sekarang dengan permintaan yang tinggi.

02

Circle dan budaya yang sentiasa memberikan impact dalam bisnes.

03

Founder De'Xandra Pn Erna yang humble dan sentiasa selesaikan masalah dengan bijaksana

04

Peluang busines yang di berikan oleh De'Xandra.

Pencapaian Saya di dalam De'Xandra

Dari tahun 2016 hingga ke hari ini...

Rekod Jualan Tertinggi

Yang pernah Saya Capai Selama Berniaga Dengan De'Xandra Adalah...

RM 0
2016

Antara Team Saya Yang Berjaya

Ada yang berjaya mencapai jualan sehingga 5 angka sebulan!

Berdaftar sebagai ejen pada Okt 2015. Beliau merupakan Ejen sah Skudai. Beliau juga fulltime bersama Dexandra dan mampu membuat jualan RM10K-RM20K sebulan. Beliau juga mempunyai sebuah ruang kedai di dalam pasaraya UMall, Skudai.

ASHA NURSHERRY

UMall Skudai

Beliau bersama Dexandra bermula sebagai dropship pada Sept 2015. Beberapa minggu kemudian beliau upgred ke ejen. Beliau ejen di kawasan Kulai, Johor. Jualan tertinggi sebanyak RM10K-RM15K sebulan. Beliau mempunyai sebuah kiosk di Pasaraya Lotus, Kulai

EMMA KARIM

Lotus Kulai

Beliau bersama Dexandra sejak 2015 dan berdaftar sebagai ejen Tebrau. Jualan tertinggi sebanyak RM10K-RM15K sebulan. Beliau mempunyai sebuah kiosk di Mydin Pelangi Indah, Johor Baru.

SHALIZA HAN

MYDIN Pelangi Indah, JB

Nak Saya Bantu Jana Pendapatan Dengan De'Xandra?

Hubungi saya sekarang untuk konsultasi PERCUMA.

Laman ini dikendalikan oleh De’Xandra HQ