British, Indah Menarik

24 December 2018 De'Xandra Uncategorized

Siapa yang anda katakan anda perlu pergi ke Norway atau Iceland untuk melihat aurora yang indah? Di Kepulauan Orkney di hujung utara Scotland, anda dapat melihat keindahan aurora di langit malam. Tidak seperti di Norway atau Iceland yang memerlukan anda berada di tengah-tengah gunung salji untuk melihat panorama aurora yang sempurna, di Orkney anda tidak perlu merasakan udara sejuk yang menggigit tulang di salji. Wow, adakah ia sangat sesuai untuk orang-orang tropika seperti kita? Aurora di Orkney adalah yang paling indah pada musim gugur dan musim sejuk apabila ia melewati tengah malam hingga subuh.

Selain itu, Pulau Necker terletak di British Virgin Island kawasan Karibia. Pulau seluas 299.404 m ini dikelilingi oleh air laut khas Karibia yang berwarna biru kehijauan, terumbu karang dan pantai berpasir indah. Menginap di Pulau ini seperti berada di negeri dongeng. Pulau milik miliarder Richard Brandson ini bertarif 54o juta semalam, 4 miliar seminggu, dan 15 miliar dalam sebulan. Kerana harganya yang selangit, tamu yang menginap akan di layan oleh 60 orang pelayan dan staf. Mereka siap melayan 24 jam, sekali gus menikmati pemandangan yang indah, termasuk pijat spa.

Seterusnya, Sebagai salah satu kawasan di Barat Laut England, Cumbria. The Lake District menyajikan pemandangan indah yang belum dijelajahi. Keluasan lembah, gunung berapi dan kawasan Lake yang indah, memperkenalkan kita kepada keindahan rahmat Allah. Lake Districk boleh menjadi salah satu tempat untuk anda bepergian dengan pemandangan semula jadi yang indah dan kawasan desa hijau, dan tentu saja berjalan santai di sekitar persekitaran Lake District, di samping menjadi sihat, tentunya juga menyegarkan untuk pelancong.

Jika anda ingin ke British, jangan lupa selitkan wangian De’Xandra ke dalam tas tangan ‘carry-on’ anda! Saiznya yang kecil membolehkan ia dibawa naik ke pesawat supaya anda boleh semburkan wangian kegemaran anda bila-bila masa. Sambil menikmati pemandangan  dan kehijauaan bumi British apa kata dapatkan DX English Pear dan DX Emblem pasti akan menyempurnkan hari-hari anda. Tentunya memberi mood ceria dan gembira kepada siapa saja yang memakainya!