17 Koleksi Minyak Wangi Lelaki Terbaik (UPDATE 2020)

13 October 2020 Bomstart Media Featured Article

Apakah minyak wangi lelaki yang terbaik dipakai?

Pemakaian perfume kini menjadi kemestian sebagai salah satu aksesori penting bagi lelaki.

Bagi yang sedang mencarinya, pasti anda tidak tahu nak memilih minyak wangi lelaki yang berpadanan dengan citarasa dan kehendak anda.

Berikut adalah 17 koleksi minyak wangi lelaki terbaik di pasaran yang patut dimiliki hari ini.

 

Sekarang ni bukan kaum wanita je yang nak wangi, kaum lelaki juga tak ketinggalan tau!

 

17 Koleksi Minyak Wangi Lelaki Terbaik 2020

Minyak wangi lelaki

 

  1. De’Xandra Elegant Series (Credence)

Minyak wangi lelaki

Minyak wangi ini direka bagi mereka yang menggemarkan bau yang manis dan seksi.

 

Haruman ini mempunyai sentuhan aroma cranberry yang halus dengan buah yang segar dan ianya telah menjadi kegemaran lelaki kontemporari.

 

 

  1. De’Xandra Classic Series (Clubman)

Minyak wangi lelaki

Bagi mereka yang menyukai wangian yang diperbuat daripada aroma bariton, minyak wangi ini amatlah sesuai untuk anda.

 

Aroma baritone ini akan membuatkan pemakainya berasa lebih hebat dan berkuasa. Sangat sesuai bagi lelaki-lelaki muda dan bertenaga di luar sana.

 

  1. De’Xandra Dynamic Series (Savage)

Minyak wangi lelaki

Wangian Savage dari De’Xandra ini mempunyai haruman yang segar dan sedikit manis.

 

Haruman nya mempunyai sentuhan lemon dan limau yang membuatkan anda berbau segar sepanjang masa.

 

Bau nya sangat lah natural dan tidak akan membuatkan anda berasa sakit kepala seperti sesetengah minyak wangi lain.

 

  1. De’Xandra Intense Series (Romeo)

Minyak wangi lelaki

Dengan haruman yang seakan-akan minyak wangi DX Black, minyak wangi ini dapat menarik perhatian gadis-gadis dengan baunya yang seksi, sesuai dengan namanya, Romeo.

 

  1. De’Xandra Lucscious Series (Devotion)

Minyak wangi lelaki

Mengandungi notes seperti vanila, epal dan kulit kayu manis, minyak wangi ini akan memberikan anda haruman yang sensual dan bersahaja.

 

  1. De’Xandra Classic Series (Dark Amberwood)

Minyak wangi lelaki

Bagi mereka yang suka haruman yang lembut dan tahan lama, Dark Amberwood dari koleksi De’Xandra ini sangatlah sesuai lagi-lagi bagi ahli perniagaan di luar sana.

 

Shopping Perfume Lelaki De’Xandra

 

  1. Sauvage Dior

Minyak wangi lelaki

Pernah memenangi anugerah Men’s Prestige, Fragrance of the Year, harumannya tidak boleh dipertikaikan lagi. Haruman ini telah menjadi pilihan utama lelaki-lelaki di luar sana.

 

Dengan harganya yang sedikit mahal, adalah dinasihatkan untuk membelinya bila dah keluar bonus ya!

 

 

 

  1. Bleu of Chanel

Minyak wangi lelaki

 

Bagi mereka yang sukakan bau yang mewah dan maskulin, wangian ini perlu ada dalam koleksi anda!

 

Haruman ini mempunyai kombinasi aromatic herbs dan opulent center and base dan mempunyai ketahanan yang agak lama. Jadi, tak perlu spray banyak kali untuk kekal wangi!

 

 

  1. Paco Rabanne 1 in Million

Minyak wangi lelaki

Bagi mereka yang ingin tampil eksklusif dan elegan, minyak wangi Perfume 1 in Million amatlah sesuai untuk anda kerana ianya memberikan haruman yang spicy dan warm.

 

Dengan beberapa semburan, haruman nya boleh bertahan untuk jangka masa yang lama.

 

  1. Carolina Herrera Chic

Minyak wangi lelaki

Campuran citrus, orange dan lemon, minyak wangi ini sangat disarankan untuk mereka yang menyukakan bau-bauan citrus.

 

Kalau anda terjumpa minyak wangi ini, pastikan anda terus membeli nya tanpa berfikir dua kali sebab minyak wangi ini sudah lagi tidak dikeluarkan di pasaran.

 

 

 

 

  1. Jean Paul Galutier Ultra Male

Minyak wangi lelaki

Dengan berasaskan bau buah pear, minyak wangi ini sangat sesuai bagi mereka yang bekerja di dalam suasa pejabat yang berhawa dingin.

 

  1. Giorgio Armani Acqua Di Gio

Minyak wangi lelaki

Haruman citrus bersama bau laut-lautan akan memberikan anda bauan yang segar, fresh dan tidak terlalu kuat. Bukan tu je, minyak wangi ini juga mempunyai ketahanan yang lama.

 

  1. Prada Infusion D’Iris Cedre

Minyak wangi lelaki

Prada bukan ada beg je tau! Minyak wangi pun ada tau.

 

Prada Infusion D’Iris Cedre ini mempunyai campuran mandarin orange dan citrus yang akan memberikan anda haruman yang mahal dan lain dari yang lain.

 

 

 

  1. BE by Calvin Klein Perfume for Men

Minyak wangi lelaki

Minyak wangi ini sesuai bagi lelaki dan juga wanita dan mempunyai haruman yang basic dan klasik.

 

Harumannya akan memberikan bau maskulin dan membuat kan anda segar sepanjang hari kerana ianya mempunyai ketahanan yang lama.

 

 

 

 

  1. Givenchy Play Intense

Minyak wangi lelaki

Sesuai dengan nama nya intense, bau nya sangat lah kuat. Haruman minyak wangi mempunyai campuran vanila dan haruman yang manis dan tahan lama.

 

  1. Ultra Violet Paco Rabanne

Minyak wangi lelaki

Minyak wangi ini memberikan haruman yang maskulin dan menarik dan manis. Ianya mengandungi notes pudina, vetiver dan lumut membuatkan haruman nya lebih provokatif.

 

Minyak wangi ini sangat berkualiti dan tahan lama membuatkan anda wangi sepanjang masa.

 

 

 

 

  1. Clinique Happy for Men

Minyak wangi lelaki

Selalunya jenama ini selalu dikaitkan dengan skincare. Namun, ianya juga mengeluarkan minyak wangi yang wangi dan berkualiti.

 

Harumannya sangat wangi dan membuatkan anda berasa segar sepanjang hari.

 

Kenapa Lelaki Perlu Pakai Minyak Wangi?

Minyak wangi lelaki

 

Amat penting bagi lelaki untuk memakai minyak wangi setiap hari. Tapi jangan ingat minyak wangi tidak diperlukan bagi mereka yang tidak bekerja pula!

Bukan sahaja anda akan nampak menarik, anda juga akan lebih disenangi oleh orang di sekeliling anda dan anda akan tampil dengan lebih berketerampilan dan dihormati.

Tambahan pula, apabila memakai minyak wangi, anda akan lebih berkeyakinan apabila menjalan kan tugas harian, lebih-lebih lagi jika pekerjaan anda melibatkan orang ramai.

 

 

 

 

Kesimpulannya, terdapat pelbagai minyak wangi lelaki terbaik 2020 yang anda boleh pilih daripada senarai di atas.

 

Jika pilihan di atas tidak menepati citarasa dan budget anda, jangan risau terdapat lagi pelbagai minyak wangi lelaki yang harum dengan harga berpatutan di luar sana.

 

Jadi, anda tidak lagi mempunyai alasan untuk tidak berbau wangi! Kalau anda bertuah, wanita-wanita pun akan terpikat tau!

 

Terdapat banyak minyak wangi lelaki yang disukai wanita di luar sana yang anda boleh pilih lebih-lebih lagi jika anda ingin menawan hati isteri dan teman wanita anda. Pasti mereka suka!

 

Jika anda masih tidak tahu di mana anda boleh dapat kan minyak wangi yang berkualiti, wangi dan tahan lama, anda boleh lihat minyak wangi dari De’Xandra.

 

De’Xandra merupakan salah satu syarikat pengeluar minyak wangi nombor 1 di Malaysia dan telah memenangi beberapa anugerah bagi kualiti produk mereka.

 

De’Xandra telah menjadi pilihan utama bagi sesetengah rakyat Malaysia dan mempunyai sebanyak 19,000 penjual semula yang berdaftar.

 

Bagi minyak wangi lelaki, De’Xandra telah mengeluarkan beberapa series minyak wangi yang mempunyai haruman yang setanding dengan minyak wangi bertaraf antarabangsa.

 

Senang je nak membuat pembelian minyak wangi dengan De’Xandra ni, anda hanya perlu melayari laman web rasmi De’Xandra ataupun hubungi agent-agent mereka.

 

Tunggu apa lagi, dapatkan minyak wangi anda sekarang dan pasti anda akan lebih yakin dan berpuas hati dengan kualitinya!

 

Klik Sini Untuk Shopping Perfume Lelaki De’Xandra